Re-integratie UWV

Sinds 2009 heeft Caprilli Coaching & Training ervaring met re-integratietrajecten in opdracht van het UWV. 

Als onderaannemer van Caprilli Coaching & Training verzorg ik als re-integratiecoach met specialisatie paardencoaching onder andere ‘Modulaire Re-integratiediensten’ en het traject ‘Werkfit’ van het UWV in de regio Midden en Zuid Limburg.

RE-INTEGRATIEBUREAU MET ALS SPECIALISATIE PAARDENCOACHING

Onze dienstverlening op het vlak van re-integratie is erop gericht om mensen eerst weer in balans te krijgen. Onze visie is dat iedere cliënt eerst in balans moet zijn voordat hij/zij iets kan gaan doen. Vanuit deze balans gaan we gaan zoeken naar waar de passie ligt. Daarbij spelen werk- en levenservaring een belangrijke rol. De meest ideale vorm van werken is die waarbij je ‘jezelf kwijt kunt’, iets voor anderen kunt betekenen en tegelijkertijd in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Dit is over het algemeen een manier van leven waar de meeste mensen nu naar op zoek zijn. 

Wij zijn er met name voor mensen met bijvoorbeeld een Ziektewet, WIA, WAO of Wajong-uitkering. Kenmerkend voor onze aanpak is doelgerichtheid, oog en oor voor de behoeften van onze cliënten en gericht op een duurzaam resultaat. Caprilli Coaching & Training is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk.

Door het werken met de paarden verliezen mensen spanning, komen ze beter in hun vel te zitten, hebben ze meer energie en kunnen ze weer beter activiteiten buiten de deur gaan oppakken. De voorkeur heeft het ook dat mensen gaan voelen wat ze willen, in plaats van nadenken. Ook dit is iets wat juist met de paarden ontdekt en getraind kan worden. Zodoende kunnen we ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ begeleiden om weer duurzaam te gaan deelnemen aan de maatschappij en/of in werk. Het jaarlijks slagingspercentage is hoger dan 95% en daar zijn we natuurlijk enorm trots op!

PAARDENCOACHING

De specialiteit van ons als re-integratiebureau is het inzetten van een paard als spiegel voor mensen (paardencoaching). Paarden reageren heel puur en direct op de energie die iemand bij zich draagt en uitstraalt.

Door via het paard mogelijke blokkades op te sporen die er spelen, krijgen we heel snel concrete inzichten in waar het vastloopt en wat ook doorwerkt in het dagelijks leven. Door eenvoudige oefeningen te doen en uitleg te krijgen over hoe de cliënt hier thuis mee verder kan, is een cliënt actief bezig met het verbeteren van de persoonlijke situatie en het hervinden en verstevigen van de balans.

BEN JE CLIËNT BIJ HET UWV? 

Ben je cliënt bij het UWV en wil je weer lekkerder in je vel zitten, zodat je met voldoende energie actief kunt deelnemen aan de maatschappij en van betekenis kunt zijn voor anderen?

Je kan bij je contactpersoon van het UWV je interesse kenbaar te maken voor een re-integratietraject bij Caprilli Coaching & Training. Dan zal je geadviseerd worden om een afspraak met ons te maken voor een persoonlijk gesprek, zodat we kunnen overleggen hoe het traject er voor jou uit zal zien. Wij maken een re-integratietraject altijd ‘op maat’.

BEN JE WERKZAAM BIJ HET UWV?

Ben je werkzaam bij het UWV en wil je weten hoeveel positief effect paardencoaching heeft op mensen? Hoe het mensen met spanning, trauma, burn-out, weinig zelfvertrouwen of andere problematieken binnen drie maanden op een duurzame manier activeert en motiveert?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Daarnaast nodigen we werknemers van UWV die nog geen ervaring hebben met de positieve resultaten van paardencoaching van harte uit om eens te komen ervaren wat paardencoaching inhoudt en wat het kan betekenen voor cliënten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of om de mogelijkheden te bespreken via info@caprillicoaching.nl