Equine Raindrop Massage

Wat is Equine Raindrop Massage?

De Raindrop techniek is een krachtige techniek, ontwikkeld door D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils. Het is een uitstekende aanvulling op andere behandelingen die worden gebruikt om defecten in de wervelkolom te corrigeren, rugpijn te minimaliseren en het immuunsysteem van uw paard te versterken.

Het fijne aan etherische oliën is dat ze net zo goed zijn voor jou – degene die ze toepast – als voor het paard dat ze ontvangt. Zelfs stalgenoten of kuddepartners zullen baat hebben bij het inhaleren van de oliën.

Hoe werkt een Equine Raindrop Massage?

Het basisprincipe van balans is om de ruggengraat opnieuw uit te lijnen en het paard te helpen om op alle vier de voeten op dezelfde hoogte te staan. Bij bekkenonevenwichtigheden of asymmetrische schouders en/of voorvoeten compenseert de wervelkolom vaak en neemt het paard de gebruikelijke houding aan.

Vandaar dat de Equine Raindrop Massage altijd begint met de etherische olie Valor op het heiligbeen, schoft, borstbeen en in sommige gevallen bij alle vier de hielen. Valor brengt de fysieke en elektrische energieën van het lichaam in balans en wordt aangeprezen als een “chiropractor in een fles”. De intentie om het lichaam te begeleiden naar de frequentie van balans en harmonie is de basis van de behandeling.

De volgende stap is het aanbrengen van een reeks antivirale, antimicrobiële, antispasmodische en ontstekingsremmende oliën (tijm, oregano, cipres, berk, basilicum, pepermunt en marjolein) op de ruggenwervel. Deze worden als regendruppels langs de ruggengraat neergelaten van 6 “naar 9” daarboven, en bewegen van het heiligbeen naar voren naar de schoft. Tussendoor wordt de V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex gebruikt om bepaalde essentiële oliën te verdunnen en om de oliën in de huid te laten intrekken.

Aroma Siez is de laatste olie die op beide zijden van de wervelkolom op de paraspinale spieren wordt aangebracht, zodat ze kunnen ontspannen terwijl de wervelkolom zich opnieuw schikt. Daarna wordt er een warme, vochtige handdoek op de rug van het paard gerold. Daarop wordt een droge handdoek/deken geplaatst om de warmte vast te houden en overtollig vocht te absorberen.

Kan ik mijn paard rijden na een Equine Raindrop Massage?

Je kunt waarschijnlijk direct na de Equine Raindrop Massage je paard bereiden als dat absoluut moet; we vinden het echter beter als het paard gedurende meerdere uren niet wordt bereden.

Zijn er bijwerkingen na een Equine Raindrop Massage?

Er kunnen tekenen van toxiciteit optreden, als er gifstoffen uit de wervelkolom komen, zie je gebieden met verhoogd haar (lijkt op netelroos). Er wordt gezegd dat virussen, bacteriën of schimmels die in de wervelkolom verblijven in winterslaap zijn. Deze ziekteverwekkers veroorzaken ontstekingen, die discomfort en onbalans in de wervelkolom veroorzaken. Deze verhoogde gebieden kunnen twee tot drie dagen aanhouden.

Tijm- en oregano-oliën hebben een hoog fenolgehalte, dat huidirritatie of -reacties kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat de rug van het paard gedurende ten minste acht uur na de behandeling niet in direct zonlicht wordt gehouden, omdat sommige oliën overgevoelig kunnen zijn voor zonlicht.

Hoe plan ik een Equine Raindrop Massage?

Een Equine Massage kun je inplannen via onze online agenda.
Een abonnement om het welzijn van je paard/pony te verbeteren is ook mogelijk, hiervoor werken we op basis van de Equine Massage Kaart.