Gepost op

Onbestemd gevoel

~ onbestemd gevoel, wat heb je mij te vertellen? ~

Winkels gaan weer open en andere activiteiten mogen al dan niet in een aangepaste vorm plaatsvinden.

Sinds vorige week mag ik weer paarden masseren, aangezien dit het welzijn van het paard bevordert. Ik ben nog aan het zoeken hoe ik de 1,5 meter maatregel kan garanderen tijdens de verschillende coaching workshops….

Waarom blijf ik dan zo’n raar onbeschrijfelijk gevoel hebben alsof er iets niet klopt? Ik kan mijn vinger er maar niet op leggen.

Het nieuws volg ik al een tijdje niet meer vanwege de wisselende berichtgevingen. Maar is dat het nou of is er meer aan de hand? Worden we ‘klein’ gehouden door de  overheid?

2 jaar geleden heb ik een transformatie doorgemaakt, waardoor ik me nu laat leiden door wat er op mijn pad komt. Dit maakt mijn leven nu zoveel makkelijker. 

Dit betekent niet dat ik mijn kop in het zand steek, klakkeloos bevelen opvolg, want ik heb nog steeds kritische vragen over deze toestand, waar niemand nu wil/kan antwoord op geven. 

De tijd zal mij leren of mijn gevoel correct is geweest of dat ik me dit allemaal ingebeeld heb.

Gepost op

Niet begrepen

~ Onaardig, oneerlijk en onterecht. Begint vaak bij onbegrepen. ~

Al enige tijd ben ik aan het terugblikken naar mijn kindertijd en met name gericht op het ontdekken van mijn interesses toendertijd.

Hoe grappig vond ik het om me te realiseren dat waar ik nu allemaal mee bezig ben, mij toen ook al fascineerde.

Niet alleen mijn liefde voor paarden, honden en katten, maar ook voor edelstenen, etherische oliën en de alternatieve geneeswijzen o.a. met behulp van voet reflexologie. 

De laatste jaren zijn een aantal nieuwe bijzondere zaken op mijn pad gekomen, zoals mijn beroepskeuzes van paardencoach, familieopsteller, aroma freedom practitioner en studiecoach, maar ook de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die zowel voor mij persoonlijk als aanvulling is tijdens de massage van paarden.

Eerst ben ik daar stilletjes mee aan de slag gegaan, maar ik ben inmiddels op een punt gekomen dat ik weet dat mijn skills zoveel goeds kunnen bijdragen. Toch voel ik me nog niet altijd begrepen of is het meer het niet gehoord voelen…..

Een recent voorbeeld ter illustratie. 

Ik heb ergens last van en mijn fenomenologische intuïtie gaf mij een signaal van de oorsprong.

Vanwege het ongemak nam ik toch contact op met mijn huisarts en merkte ik dat bepaalde informatie niet werd meegenomen in de anamnese. Niet geheel onverwacht kreeg ik een recept om de symptomen te bestrijden.

Mijn huidige conclusie is dat na een week het ongemak niet verminderd is en dat mijn stemmetje nu bijna schreeuwt dat ik de TCM richting moet volgen om zo tot een oplossing te komen.

Mijn persoonlijke zoektocht is ondertussen gestart en ik volg de komende dagen een protocol om de onderliggende oorzaak aan te pakken. Dan kijk ik ook meteen naar mijn eigen thema.

Wordt vervolgd…..

Gepost op

Wolf in schaapskleren

Schijnheilig, hypocriet of huichelachtig ~

Volgens Wikipedia is dit een gevaarlijk iemand die zich als onschuldig voordoet.

Waarom vertonen mensen dit gedrag?

  • Men doet ‘zich mooier voor dan ze zijn’.
  • Er zijn mensen die gewoon ook zo zijn.

Persoonlijk ben ik erg allergisch voor de wolf in schaapskleren. Ik word dan eerst mega geïrriteerd.

Mijn directe manier van communiceren, rechtvaardigheidsgevoel en mijn openheid strijkt dit tegen de haren en veroorzaakt mijn allergie.

Gelukkig heb ik geleerd hiermee om te gaan, zodat het geen belemmering meer voor mij vormt.

Gepost op

Supervisie

~ Stilstaan bij je handelen is vooruitgang ~

Vandaag supervisie Paardencoaching gehad. Een mooi moment om te toetsen waar ik nu sta.

Volgens Wikipedia is supervisie een individueel leerproces, waarbij wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen die iemand heeft ten aanzien van zijn of haar werk. De bedoeling is om te leren onder begeleiding door te reflecteren op eigen werkervaringen.

Ik heb weer nieuwe ervaringen opgedaan, wat weer een goed leermoment was. En dat is uiteindelijk mijn doel van supervisie, leren van je collega’s en je blijven ontwikkelen.

En als extraatje, zelf zien hoe ik gegroeid ben, helemaal happy.

Gepost op

Intervisie

~ Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan ~

Vandaag intervisie familieopstellingen gehad. Waarom vind ik het belangrijk om regelmatig hier aan mee te doen? En wat is dat eigenlijk intervisie?

Wikipedia beschrijft intervisie als een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied. Onderwerp van gesprek zijn de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen, oogmerk is dat de deskundigheid van de betrokkenen wordt vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.

Je leert van je collega’s, je krijgt tips en tops als begeleider, als bonus kijk je eventueel nog eigen thema’s aan, en het is gezellig ook nog.

Het was weer een zeer waardevolle dag!

Gepost op

Dag 2019 / Hallo 2020

2019 was het jaar met balans als de rode draad door het hele jaar heen.

Mijn balans vinden tussen werk en privé, tussen rust en regelmaat, balans tussen mijn werkgever en mijn eigen bedrijf, balans van mijn lichaam en ziel.

Ik heb een aantal oude thema’s een plek mogen geven, een aantal nieuwe thema’s mogen aankijken en mij meer en meer laten leiden door wat het leven me te bieden heeft i.p.v. door krampachtige zelfcontrole of conditionering van buitenaf.

Door deze manier van leven heb ik ook een parttime baan als studiecoach gevonden, wat mooi te combineren is met mijn eigen bedrijf. Uiteraard mag ik voor mezelf mij de tijd gunnen om alle ins en outs te leren in mijn nieuwe werkomgeving.

Mijn opleiding sportmassage voor paarden is niet alleen heel interessant, maar ook hier is het paard mijn eigen spiegel. Gelukkig herken en erken ik nu de signalen meteen en kan ik er (n)iets mee doen. 

Mega trots op mijn dochter, die in haar eigen ontwikkeling ook zo enorm aan het groeien is. Nog steeds verliefd op mijn maatje, mijn steun en toeverlaat die mij laat zien wat er echt toe doet, ook als het even allemaal niet vlekkeloos gaat.

Een aantal belangrijke beslissingen genomen, die niet altijd even leuk en gemakkelijk waren. Deze waren wel nodig om de volgende stap te kunnen nemen.

Nog steeds intens verdrietig aangezien we van onze Max – een prachtige Ierse setter – afscheid hebben moeten nemen. Na 12 jaar is het stil in huis. 

We genieten van onze katten en ons paard. Ons paard, tevens mijn partner van mijn coachingsbedrijf.

Soms schrik ik van mijn eigen groei, terug naar wie ik ben, en tegelijkertijd bewonder ik dit enorm. Ik ben enorm dankbaar dat deze bijzondere gebeurtenissen allemaal op mijn pad zijn gekomen.

*** 2020 ***

Wat ga jij voor een jaar worden? 

Jij wordt zeker het jaar van continue groei.

Persoonlijke groei en ontwikkeling, waardoor ik ook zuiver kan blijven coachen. Groei – samen met massagepraktijk Release&Heal – van onze nieuwe multidisciplinaire praktijk.

Nieuwe herinneringen creëren met mijn familie en vrienden. Dat ik nog heel lang van iedereen mag blijven genieten.

Ik kijk met een positieve vibe uit naar 2020

Gepost op

Avontuur

~ Life is an adventure, it is not a package tour (Eckhart Tolle) ~

De afgelopen 2 dagen heb ik de opleiding Familieopstelling afgerond samen met een fantastisch groep fijne mensen.

Mijn intentie om deze opleiding te volgen, was ter verdieping van mijn systemisch kennis. Maar al heel snel liep ik tegen mezelf aan en waren er enkele dringende zaken die nog aangekeken dienden te worden.

Zelfs tijdens deze laatste dagen, heb ik nog iets mogen aankijken en ik voelde ook heel duidelijk dat ik enorm gegroeid ben. En dat is het mooiste cadeautje dat ik mezelf gegeven heb.

Ik heb ontdekt dat ik super blij met mijn eigen ‘ik’ en dat ik het ‘alleen zijn’ liefdevol kan omarmen is een heel prettig gevoel. Samen met de individuen die ik liefheb, mag ik genieten. En het hoeft niet perfect te zijn, gewoon beleven vooraleer het avontuur hier voorbij is.

Dit liedje vond ik wel heel toepasselijk bij het avontuur van de opleiding.

? https://youtu.be/y1T1dS-bh4s

Gepost op

Glory comes from daring to begin

Sinds augustus ben ik begonnen met de opleiding sportmassage voor paarden.

Vandaag was een bijzondere module die o.a. in het teken stond van vertrouwen geven & nemen en zelfbewustzijn.

Een van de onderdelen was het plaatsnemen op de ‘joker’ van Seth van Elewout. En daar mocht ik mij laten zien zoals ik ben, een sterke vrouw die ook haar kwetsbaarheid laat zien.

De feedback meenemen en gewoon de dingen gaan doen, is voor mij het prachtigste kado dat ik vandaag gekregen heb.

Gepost op

Waarom ik NU gezien mag worden

~ Het zal mij niet beter gaan dan jij ~

Wat een mooi en soms moeilijk levenspad mag ik volgen. Ik heb weer enkele ‘aha’ momenten gehad tijdens afgelopen 2 dagen opleiding Familieopstelling.

Al mijn hele lang draag ik een gevoel met mij mee dat ik tot voor kort niet kon benoemen.

Op de basisschool heeft mijn leerkracht van de 6e klas mijn ouders wel eens gezegd dat hij zich vaak niet bewust was van mijn aanwezigheid in de klas.

Op diezelfde school werd ik ook door medescholieren ingezet als pion en volgde pesterijen als ik niet deed wat er van mij verlangt werd. Ik ben niet trots op het verdedigingsmechanisme dat ik toendertijd heb ingezet, maar ook ik wilde ergens bij horen.

Toen ik op een leeftijd kwam dat jongens interessant werden, werd ik nooit opgemerkt door de jongens die ik wel heel erg leuk vond. Dat is uiteindelijk wel goed gekomen en heb mijn maatje gevonden die ook de vader van mijn kind is.

Herken je al een patroon…… namelijk het patroon van gezien willen worden.

Dit patroon is ontstaan vanuit mijn onbewuste loyaliteit naar mijn overleden tweelingbroer. Hierdoor heb ik mezelf bijna volledig onzichtbaar gemaakt vanwege de belofte aan hem dat het mij niet niet beter zal gaan dan hem!

Mooi dat ik dit heb mogen zien, voelen en nu een plek in mijn hart kan geven en ik gezien wordt. Niet alleen als persoon, maar ook als systemisch coach en paardenmasseur. Hier ben ik toch zo ontzettend dankbaar voor!

Gepost op

Zonder pijn kun je niet groeien

~ Hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen ~

Tijdens de VRT.BE televisie uitzending van ‘Van Gils’ deelt een wetenschapper zijn ervaring met meditatie.

Een aantal jaren geleden had ik wel van meditatie gehoord, maar associeerde ik dit met iets negatiefs. Tot op een moment in mijn leven ik met een diep dal werd geconfronteerd en ik mijn rust begon te hervinden tijdens stilte momenten of geleide meditaties. Tijdens slapeloze nachten van de stress, luisterde ik naar speciale slaapmuziek zodat ik mijn slaap kon hervatten.

Als ik naar de jeugd van tegenwoordig kijk, maak ik mij toch enigszins zorgen. Zij leven in een wereld waarin social media centraal staat. Zij verwachten onmiddellijk een reactie van hun medemens en worden zeer onrustig als er niet à la minute een tegenbericht komt.

In mijn praktijk zie ik ook steeds meer jong volwassenen die niet alleen erg onzeker zijn, maar ook al op een vroege leeftijd kampen met burn-out klachten. Social media speelt hier een cruciale rol in, want het kunnen afschakelen en bewust leven gaat aan velen voorbij.

Ik vind het dan ook geen slecht idee om meditatie in het dagelijks onderwijs te integreren. Ook al groei je tijdens moeilijke momenten in je leven, voorkomen is soms toch beter dan genezen.