Gepost op

Essentiële oliën, zoveel meer dan alleen een geur

De meeste mensen kennen essentiële oliën als toevoeging in aromasticks, luchtverfrissers, lotions, geurkaarsjes en nog vele andere huis, tuin, keuken en cosmetische toepassingen.Maar wist je al dat essentiële oliën ook een therapeutische werking hebben? Ik ben begonnen met de oliën in de Premium Starter Kit ter verlichting van mijn allergieën. Zowel met een neus inhalor als met de premium starter kit Dewdrop diffuser. Daarna werden de oliën voor meerdere doeleinden gebruikt (o.a. ontspannen slapen, hormoon ondersteunend).

Wat maakt de Oliën van Young Living zo bijzonder?

Het overgrote deel van essentiële oliën dat momenteel in de markt te vinden is, is enkel geschikt voor cosmetica en parfums. De reden waarom de oliën van Young Living zo onderscheidend zijn van de rest is omdat Young Living oliën produceert van een therapeutisch niveau. Hiermee wordt bedoeld dat zij daadwerkelijk ondersteunend kunnen zijn aan je algemene welzijn.

Young Living hanteert, om dit niveau te bereiken, enorm hoge eisen, op deze manier bekomen ze de meest pure, niet gemodificeerde, plantenextracten. Young Living bestaat inmiddels al 20 jaar en heeft als enige leverancier haar eigen boerderijen verspreid over de hele wereld. Enkel op deze manier kunnen zij elke stap in het productie proces volledig in eigen hand houden. Binnen Young Living wordt dit het Seed to Seal proces genoemd. Binnen dit proces wordt elke stap van het planten van het zaadje tot het verzegelen van het flesje volledig gemonitord en gecontroleerd.