Gepost op

Niet begrepen

~ Onaardig, oneerlijk en onterecht. Begint vaak bij onbegrepen. ~

Al enige tijd ben ik aan het terugblikken naar mijn kindertijd en met name gericht op het ontdekken van mijn interesses toendertijd.

Hoe grappig vond ik het om me te realiseren dat waar ik nu allemaal mee bezig ben, mij toen ook al fascineerde.

Niet alleen mijn liefde voor paarden, honden en katten, maar ook voor edelstenen, etherische oliën en de alternatieve geneeswijzen o.a. met behulp van voet reflexologie. 

De laatste jaren zijn een aantal nieuwe bijzondere zaken op mijn pad gekomen, zoals mijn beroepskeuzes van paardencoach, familieopsteller, aroma freedom practitioner en studiecoach, maar ook de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die zowel voor mij persoonlijk als aanvulling is tijdens de massage van paarden.

Eerst ben ik daar stilletjes mee aan de slag gegaan, maar ik ben inmiddels op een punt gekomen dat ik weet dat mijn skills zoveel goeds kunnen bijdragen. Toch voel ik me nog niet altijd begrepen of is het meer het niet gehoord voelen…..

Een recent voorbeeld ter illustratie. 

Ik heb ergens last van en mijn fenomenologische intuïtie gaf mij een signaal van de oorsprong.

Vanwege het ongemak nam ik toch contact op met mijn huisarts en merkte ik dat bepaalde informatie niet werd meegenomen in de anamnese. Niet geheel onverwacht kreeg ik een recept om de symptomen te bestrijden.

Mijn huidige conclusie is dat na een week het ongemak niet verminderd is en dat mijn stemmetje nu bijna schreeuwt dat ik de TCM richting moet volgen om zo tot een oplossing te komen.

Mijn persoonlijke zoektocht is ondertussen gestart en ik volg de komende dagen een protocol om de onderliggende oorzaak aan te pakken. Dan kijk ik ook meteen naar mijn eigen thema.

Wordt vervolgd…..