Gepost op

Waarom ik NU gezien mag worden

~ Het zal mij niet beter gaan dan jij ~

Wat een mooi en soms moeilijk levenspad mag ik volgen. Ik heb weer enkele ‘aha’ momenten gehad tijdens afgelopen 2 dagen opleiding Familieopstelling.

Al mijn hele lang draag ik een gevoel met mij mee dat ik tot voor kort niet kon benoemen.

Op de basisschool heeft mijn leerkracht van de 6e klas mijn ouders wel eens gezegd dat hij zich vaak niet bewust was van mijn aanwezigheid in de klas.

Op diezelfde school werd ik ook door medescholieren ingezet als pion en volgde pesterijen als ik niet deed wat er van mij verlangt werd. Ik ben niet trots op het verdedigingsmechanisme dat ik toendertijd heb ingezet, maar ook ik wilde ergens bij horen.

Toen ik op een leeftijd kwam dat jongens interessant werden, werd ik nooit opgemerkt door de jongens die ik wel heel erg leuk vond. Dat is uiteindelijk wel goed gekomen en heb mijn maatje gevonden die ook de vader van mijn kind is.

Herken je al een patroon…… namelijk het patroon van gezien willen worden.

Dit patroon is ontstaan vanuit mijn onbewuste loyaliteit naar mijn overleden tweelingbroer. Hierdoor heb ik mezelf bijna volledig onzichtbaar gemaakt vanwege de belofte aan hem dat het mij niet niet beter zal gaan dan hem!

Mooi dat ik dit heb mogen zien, voelen en nu een plek in mijn hart kan geven en ik gezien wordt. Niet alleen als persoon, maar ook als systemisch coach en paardenmasseur. Hier ben ik toch zo ontzettend dankbaar voor!