Gepost op

Spiegel

~ Het leven is een spiegel: wat er in je hart en hoofd gebeurt, gebeurt er ook om je heen ~

Als je enkele dagen na je opleidingsdagen ineens meerdere ‘aha-momenten’ hebt en een aantal puzzelstukjes op zijn plek komen, zie ik toch echt als een cadeautje.

Een van deze ‘aha-momenten’ was het feit dat ik als representant herhaaldelijk voor een soortgelijke rol werd uitgenodigd.

Hierdoor werd het voor mij duidelijk dat het thema ‘trauma in de baarmoeder’ toch nog een dingetje blijkt te zijn. Gaat het over het trauma dat is ontstaan vóór mijn eigen geboorte of het verlies van mijn ongeboren zoon/dochter?

Het is namelijk nooit een geheim geweest dat ik een overleden tweelingbroer heb. Maar ook het feit dat mijn dochter eigenlijk ook een meerling was, kwam ik pas na haar geboorte achter tijdens een televisie programma. Het niet levensvatbare vruchtje dat via een natuurlijk proces al vroegtijdig in de zwangerschap werd afgestoten.

Dat zich dit laat zien tijdens mijn opleiding systemisch coachen/familieopstelling, maakt het voor mij mogelijk om me hiervan bewust te worden en kan/mag ik dit een plek geven in mijn hart. ?