Gepost op

Vrijheid

~ Vrijheid vind je in jezelf zijn ~

Volgens Wikipedia is vrijheid de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst het de mogelijkheid van groepen en individuen om deel te nemen aan het maatschappelijke, economische en politieke verkeer. 

Tegenwoordig is het een van de belangrijkste maatschappelijke waarden geworden, met een groot aantal verschillende interpretaties.

Voor mij persoonlijk betekent vrijheid geen belemmerende gedachten of gevoelens te hebben en vanuit mijn ‘zijn’ te leven. 

Tijdens de opleiding familieopstelling resoneer ik soms mee vanaf de zijlijn, dit kan al helend zijn. In sommige gevallen komt mijn proces later op gang. 

Het aankijken van trauma’s en het een plek geven is geen fijn proces, het gaat namelijk altijd gepaard met veel pijn! 

In een aantal gevallen, denk je dat je het thema al volledig verwerkt hebt. Dat is dan deels ook zo, maar dat is dan gebeurd op een ander niveau. Steeds een sluier loslaten betekent op een dieper niveau een helende beweging krijgen.

Het mogen loslaten van een sluier, geeft mij weer een gevoel van vrijheid waardoor ik mijn werk als coach nog zuiverder kan uitvoeren.